Cees Dekker wint eerste Reijer Hooykaasprijs

Cees Dekker wint eerste Reijer Hooykaasprijs
19 nov
2011
Nieuws

De eerste Reijer Hooykaasprijs is uitgereikt aan de Delftse biofysicus en universiteitshoogleraar Cees Dekker. De prijs is door ForumC ingesteld en wordt toegekend aan een persoon of organisatie die in de afgelopen twee jaar een bijzondere en positieve bijdrage heeft geleverd aan het debat over geloof en wetenschap.

Volgens het juryrapport hebben “de inzet, de passie, de optredens en de publicaties van Cees Dekker in de afgelopen twee jaar het debat over geloof en wetenschap in Nederland gevoed en mede vorm gegeven.” Uit handen van juryvoorzitter prof. dr. Frank van der Duyn Schouten ontving prof. dr. Cees Dekker een kunstwerk en een cheque ter waarde van € 2.500.

 

De jury stelt dat Cees Dekker “consequent het thema geloof en wetenschap met een grote passie en overtuiging op de kaart heeft gezet binnen én buiten christelijk Nederland. Dit kwam tot uitdrukking in verschillende boeken, debatten en publieke optredens. Dat hij zich op deze wijze heeft ingezet, naast zijn loopbaan als topwetenschapper is lovenswaardig, omdat het imago van een wetenschapper hiermee niet vanzelfsprekend wordt versterkt.”

 

Het zijn niet alleen de inzet en de activiteiten zelf die de jury bekoren, ook wijze waarop. “Vrijelijk en ontspannen spreekt Cees Dekker over zijn geloof en over zijn worstelingen in de relatie tussen geloof en wetenschap.” Zijn persoonlijke aanpak werkt naar de mening van de jury “inspirerend voor studenten en aankomende studenten”.

Behalve in de meer publieke optreden is Cees Dekker ook op de achtergrond actief bij het Veritasforum en bij ontmoetingen tussen christenwetenschappers in Delft.
Naast voorzitter prof. dr. Frank van der Duyn Schouten (UvT, voormalig rector magnificus) bestond de jury uit prof. dr. Peter Nijkamp (VU, voormalig voorzitter NWO) en ir. Rein Willems (voormalig president-directeur Shell Nederland).

Lees ook: Wat is de Reijer Hooykaasprijs? Wie was Reijer Hooykaas?

 

Getagged onder

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Edward Apcar zei Naar deze reactie >>>
  Benedict,

  Je kunt kunt zo cynisch doen als je wilt, maar waar blijven de antwoorden?
  Dat geeft toch wel te denken.

  Edward
  24-02-2020 21:36
 • Benedict Broere zei Naar deze reactie >>>
  Edward -  Heb je jarenlang opgesloten gezeten in de zwarte kousen kerk dat je je dat soort vragen stelt? Of in een of andere sekte? De... 24-02-2020 21:03
 • Edward Apcar zei Naar deze reactie >>>
  Je omzeilt mijn vragen.

  Edward

  (En waar blijven de anderen? Mzrten? Gilbert? de redactie? Rutten? Riemersma? …?) 24-02-2020 20:25
 • @Lieven, is niet smalend bedoeld wat mijn commentaar aangaat inzake jouw schrijfstijl, maar wat maakt het uit, het gaat uiteindelijk om... 24-02-2020 20:02
 • @Benedict, bedankt voor de link, ik zal hem gaan bekijken. 24-02-2020 19:55
 • Benedict Broere zei Naar deze reactie >>>
  Egbert -- Mystiek is iets dat zich niet laat verklaren vanuit reductief materialistische geneticapraat, want dat is net zoiets als dat je... 24-02-2020 19:32