Atheïsten overschatten aantallen creationisten

Atheïsten overschatten aantallen creationisten
20 sept
2017

Bijna driekwart van Britse atheïsten denkt dat alle christenen evolutie afwijzen, terwijl dit in werkelijkheid maar door 19 procent gebeurt.

Van alle Britten deelt tweederde deze mening. Daarmee overschatten niet-gelovigen de invloed van het creationisme in de bevolking flink. Dat blijkt uit een onderzoek dat is verricht via het platform YouGov, verricht in opdracht van de rooms-katholieke Newman University in Birmingham. Het onderzoek laat zien dat bepaalde stereotype beelden van wat christenen geloven hardnekkig zijn.

Wetenschappers

In een bericht over dit onderzoek dat door de Guardian is gepubliceerd reageert de voormalige aartsbisschop van Canterbury, Robin Williams, op de peiling. Hij stelt dat een betrekkelijk klein deel van gelovigen moeite heeft met evolutie, maar dat Amerikaans creationisme het beeld over wat christenen geloven nogal beïnvloedt.

Het onderzoek laat ook zien dat veel mensen er vanuit gaan dat wetenschappers die gelovig zijn moeite zullen hebben met bewijs voor evolutie, terwijl uit andere peilingen blijkt dat zo’n 45 procent van alle wetenschappers zichzelf als ‘religieus’ of ‘spiritueel’ omschrijft – tegen slechts 25 procent die verklaart atheïst te zijn.

Scheppingsleer

Williams stelt in de Guardian dat kerken meer moeite moeten doen om uit te leggen wat de hedendaagse theologische gedachten zijn over de oorsprong van het leven. Ook pleit hij voor een duidelijke uitwerking van de scheppingsleer, om duidelijk te maken wat deze wel en juist niet betekent.

Overigens lijkt het aantal gelovigen dat moeite heeft met evolutie te dalen. In een peiling die in 2014 is gehouden had 19 procent van de Britse bevolking een creationistische visie, tegen 9 procent in de recente peiling.

Bron: The Guardian, 17 september

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Dag Andre,

  jij maakt de invulling 'dat het me niet bevalt dat men hier christelijke wetenschappers in de schijnwerper zet'. Mij maakt dat... 10-12-2019 09:32
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  JIJ HEBT MIJ GODVERREDOMME NAGETRAPT NADAT EGBERT GOEBBELS MIJ WEER EENS BELASTERDE. 

  DIE STOMPZINNIGE OPMERKING OVER PILLETJES. WEET JE... 10-12-2019 09:21
 • Egbert Schreef:
  Hallo@Gilbert: [Zou jij in het atheïsme van Stalin, Pol Pot of Mao willen leven ?  Ik bedank er in elk geval voor.]


  Uuh, Gilbert en Egbert,

  Stalin, Pol Pot of Mao waren in de eerste plaats communist of socialist en niet atheïst. Hun... 10-12-2019 09:10
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  HEY

  VUILE MEELOPER

  KUN JE HIER OOK OPROTTEN ?????? 

  WAAR ZIT JOUW FATSOEN ????????

  GODVERREDOMME

  BEN JE AL BIJ DE POLITIE GEWEEST... 10-12-2019 09:09
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  ZIEKE SOCIOPAAT EGHBERT GOEBBEL:S

  OPROTTEN

  OPROTTEN


  OPROTTEN


  OPROTTEN

  GODVERREDOMME


  OPROTTEN

  RV 10-12-2019 09:06
 • Ronald V. Schreef:
  En klootzakken als Chris, die samenspannen met de schoft Egbert, pak ik ook hier godverredomme aan. Hoe haalt die Chris het in zijn...
  10-12-2019 09:06