Creationisten: ‘Dinosaurussen zo goed als zeker uitgestorven’

Creationisten: ‘Dinosaurussen zo goed als zeker uitgestorven’
28 nov
2018

Creations Ministries International gaat niet langer actief zoeken naar nog levende dinosauriërs. De organisatie concludeert dat het aannemelijk is dat deze dieren inmiddels zijn uitgestorven.

Die conclusie trekt CMI omdat berichten over waarnemingen van levende dino’s nooit zijn bevestigd door hard bewijs. En dat terwijl jonge aarde creationisten al tientallen jaren op zoek zijn. Omdat een levensvatbare populatie duizenden dieren moet omvatten, gaat CMI er daarom vanuit dat de dinosauriërs echt zijn uitgestorven.

Ark van Noach

In een lang artikel op hun website staat te lezen dat de organisatie op basis van de Bijbel concludeert dat dinosaurussen wel degelijk tegelijkertijd met mensen hebben geleefd, en dus ook op de ark van Noach de zondvloed hebben doorstaan. Maar na de vloed zijn ze uitgestorven, net al veel andere diersoorten. ‘Gods belofte om dieren op de ark te bewaren was algemeen, niet een uitspraak dat iedere soort of hoofdsoort voor altijd zou overleven’, schrijven de auteurs.

Het artikel benadrukt dat de organisatie vasthoudt aan een jonge aarde. Oude verslagen over draken zouden heel goed kunnen teruggaan op de tijd dat mens en dino samenleefden, na de zondvloed. Maar een deel van die verhalen zou ook verzonnen kunnen zijn.

Levende fossielen

De zoektocht naar levende dinosauriërs slokt bovendien geld op dat beter op een andere manier is in te zetten. En daarnaast zou een levende dino toch geen wetenschapper overtuigen van een jonge aarde, net zomin als de vondst van ‘levende fossielen’ als de coelacanth dat deed. Het is dus tijd om ‘waarnemingen van levende dinosaurussen’ bij te zetten in de lijst met argumenten die jonge aarde creationisten beter niet kunnen gebruiken. Al blijven de auteurs open staan voor de mogelijkheid dat er toch ooit nog ergens een levende dino opduikt.

Bron: Dinosaurs are almost certainly extinct

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Egbert Schreef:
  Hallo@Gilbert: [Zou jij in het atheïsme van Stalin, Pol Pot of Mao willen leven ?  Ik bedank er in elk geval voor.]


  Uuh, Gilbert en Egbert,

  Stalin, Pol Pot of Mao waren in de eerste plaats communist of socialist en niet atheïst. Hun... 10-12-2019 09:10
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  HEY

  VUILE MEELOPER

  KUN JE HIER OOK OPROTTEN ?????? 

  WAAR ZIT JOUW FATSOEN ????????

  GODVERREDOMME

  BEN JE AL BIJ DE POLITIE GEWEEST... 10-12-2019 09:09
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  ZIEKE SOCIOPAAT EGHBERT GOEBBEL:S

  OPROTTEN

  OPROTTEN


  OPROTTEN


  OPROTTEN

  GODVERREDOMME


  OPROTTEN

  RV 10-12-2019 09:06
 • Ronald V. Schreef:
  En klootzakken als Chris, die samenspannen met de schoft Egbert, pak ik ook hier godverredomme aan. Hoe haalt die Chris het in zijn...
  10-12-2019 09:06
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  GODVERREDOMME

  VUILE, GODVERGETEN, SMERIGE COLLABORATEURS

  DE SOCIOPAAT EGBERT GOEBBELS HEEFT MIJ BEDREIGD

  BEDREIGD

  BEDREIGD... 10-12-2019 09:05
 • Gilbert Knuyt Schreef:
  Hallo ChrisH, 
  -  Je schrijft zonder verpinken : "en gelovigen hebben nul bewijs vóór het bestaan van God". Onzin, beste Chris. Volg...
  10-12-2019 09:02